Daske za serviranje hrane – kako odabrati pravu dasku

daske za serviranje hrane
daske za serviranje hrane

Sadržaj

 Drvene daske za serviranje hrane su postale sve učestalija potreba svih ljudi koji žele da u svoju svakodnevicu unesu dah prirode, atmosferu starih vremena i sporog života. Daske na kojima se poslužuju predjela ili čitavi obroci postale su simbol želje za odmorom, predahom i vrhunskim uživanjem. I to ne bez razloga! Svakome je potrebno da napravi pauzu, da svoje slobodno vreme kreira onako kako mu najviše godi i da ga iskoristi u potpunosti.

Tik uz želju za dobrim zalogajem ide i žudnja da zadovoljimo sva čula: da naši mali, svakodnevni rituali budu prijatni i oku i nepcu i čulu mirisa. 

Trpeza, kao tradicionalno mesto oko kog se okupljaju porodica i prijatelji, prava je početna tačka od koje treba krenuti u stvaranju nove magije koja će vaše najdraže zadržati na okupu – malo duže nego prošli put.

Vrsta drveta​

Najveći broj naših dasaka za posluživanje obroka ili predjela mi najčešće izrađujemo od evropskog oraha. To nije slučajno. Domaći ili evropski orah je drvo posebne lepote, tamne boje i izuzetne čvrstine. Evropski orah sadrži i tanine koji sprečavaju razvoj bakterija, što je naročita prednost koju valja uzeti u obzir prilikom kupovine. Prirodne šare koje možete da vidite na dasci za serviranje značajno doprinose estetskom užitku u svakoj prilici i pri svakom zalogaju.  

Svaka daska za serviranje hrane koju imamo u ponudi je unikatna. Njen oblik i veličina su birani tako da potpuno budu u skladu sa njenim prirodnim specifičnostima i da sva lepota teksture i boje dođe do izražaja. U procesu proizvodnje izradu započinjemo krećući od izvornog oblika neobrađenog drveta koji u daljem procesu zadržavamo. Daljim radom na njemu jednostavno akcentujemo sve živopisne detalje koje je stvorila sama priroda.  Često će se desiti da na svojoj površini daska za serviranje ima pukotine i nepravilnosti koje takođe doprinose finalnom efektu robusnog i skulpturalnog.

Pored  evropskog oraha, kod nas možete naći daske za serviranje hrane i od američkog crnog oraha. Ako ste, pak, ljubitelj svetlijeg drveta jednostavnijeg izgleda, možete da birate između sofore (japanskog bagrema), jasena, trešnje ili šljive. Njih takođe karakteriše oblik koji se najpre vodi izvornim, autentičnim oblikom drveta, pa predstavljaju mirniji spoj između neobičnog i svedenog.

Veličina daske za posuženje

Manju dasku ovalnog oblika možete da iskoristite za služenje sireva, dasku većih dimenzija za serviranje mesa i predjela, a na poslužavnik  srednje dimezije poređajte voće ili kanapee.  

Dodatni savet koji možemo da vam damo jeste taj da daske za serviranje kupujete planirano i shodno vašim potrebama. Da biste njihov potencijal u potpunosti iskoristili, najbolje je da odaberete nekoliko njih koje će se uklopiti u skladnu celinu i na najbolji način ispuniti vašu zamisao. 

 U našoj ponudi možete da pronađete i pažljivo osmišljene setove od oraha koje smo izdvojili baš u tu svrhu  – da vam pomognu u odabiru i daju ideju kako biste mogli da kompletirate svoj set drvenih dasaka za serviranje hrane.  Korisno je i da obratite pažnju na svoj enterijer i da u skladu sa prostorom i preovlađujućim tonovima u vašem domu, a naročito u kuhinji, otkrijete šta je to što se najlepše uklapa u vaš kuhinjski prostor. Na ovaj će način daska za serviranje doći do izražaja, a vi ćete biti savršeno zadovoljni svojim izborom.

Posebne porudžbine​

Takođe, nudimo i mogućnost lične porudžbine prilikom koje zajednički biramo boju, vrstu drveta, oblik i veličinu za vaše personalizovane daske za serviranje. Na taj način ćete uneti u svoj dom unikatan predmet koji odiše jedinstvenošću i oslikava vas, vašu porodicu, vaš stil i način života. Posebna porudžbina koju kreirate je idealan način i da stvorite novu atmosferu za stolom, da iznova definišete i sam pojam ručavanja i provođenja vremena sa dragim ljudima. Užitak svim čulima je zagarantovan!

Sa drvenom daskom za serviranje hrane sve je jednostavno. Kada koristite nešto prirodno, lako za održavanje i postojano sve je lakše!
Drvene daske za serviranje održavate kao bilo koji drugi kuhinjski pribor. Stavite je pod mlaz vode, operite ostatke hrane blagim ili razređenim deterdžentom  i voìla – daska za serviranje je spremna za novu upotrebu. Naše proizvode za posluživanje hrane nećete oštetiti bilo koji vid čišćenja da primenite jer ih u finalnom koraku priozvodnje dvoslojno premazujemo visokokvalitetnim uljem koje zatvara i najfinije pore čime se njihova površina perfektno popunjava i zaglađuje. Jedino je važno da ih nakon pranja osušite i ostavite u uspravnom položaju na prozračnom mestu. Ulje kojim tretiramo drvo poseduje sertifikat koji garantuje da je potpuno bezbedno za površine na kojima se  hrana servira.

 U našem online shop-u ćete uskoro pronaći i posebno dizajniran set dasaka za posluživanje, pa ćete moći i na taj način da birate ili dobijete inspiraciju da zajedno sa nama osmislite svoj personalizovani set za serviranje posluženja.

Pored ponude koja je namenjena pojedincima, budite slobodni da nas kontaktirate ako želite da vaš restoran ili hotel oplemenite rustičnim elementima koji će krasiti vašu trpezu i dodati sasvim novi ambijent vašem prostoru i usluzi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *